joi, 11 decembrie 2014

HAI SA AJUTĂM ȘCOLILE SĂ RECICLEZE!




Cea mai mare responsabilitate pentru poluarea mediului o poartă omul. Este nevoie de mai multă atenție și mai multă responsabilitate din partea fiecărui om pentru a trăi într-un mediu curat, pentru a respira aer curat, pentru a bea apă curată și pentru a putea folosi condițiile de viață pe care ni le oferă natura. Însă se pare că oamenii tratează cu neglijență acest aspect important al vieții lor, ceea ce duce la agravarea procesului de poluare și distrugerea sănătății fiecăruia dintre noi și a celor din jur.
Lupta împotriva poluării întregii planete depinde de noi toți. Hai să ne gandim astfel: dacă am avea grijă de natură ca de noi înșine totul ar fi mai bine, însă oamenii se gândesc mai mult la ei decât la mediul înconjurător, nefiind conștienți de consecințele pe care le-ar putea avea natura asupra sănătății lor.
Din ce în ce mai mulți oameni au învățat să depoziteze gunoiul în recipiente speciale montate de firma de salubritate.
De asemenea, în școli se desfășoară numeroase proiecte pe tema salvării naturii, în fiecare an reciclându-se tone de deșeuri de toate felurile din întreaga țată. Instituțiile de învățământ pot fi susținute în această activitate și de către firme, asociații, instituții locale, ce pot preda hârtie, pet-uri, în numele școlilor locale, trimițând un email pe eco@zibo.ro, urmând ca acestea, în urma unui proces verbal de predare-primire, să primească banii aferenți.
Cei de la zibo.ro  au demarat această campanie susținută de S.C. ECOPIM RECYCLING S.A.
De fiecare dată când reusesc să contribuie la colectarea unei cantităti mari de deșeuri copiii și profesorii își continuă cu și mai mult entuziasm activitatea de voluntari pentru cauza mediului înconjurător. Cea mai puternică motivatie pentru ei este să simtă că au sensibilizat oamenii cu mesajul lor și că i-au convins să se debaraseze responsabil de aceste deșeuri, trimitându-le la reciclare.
Vă îndemn, dragi reprezentanți ai firmelor și instituțiilor locale să ajutați școlile în demararea acestui proiect, să-i sprijiniți , pentru ca acești copii să se bucure de o instituție de învățământ decentă. http://www.zibo.ro/staticpages/Recicleaza-hartie-in-beneficiul-scolilor-din-Romania-453;

Dacă dorim să schimbăm comportamente și abordări în viitor este foarte important să ne educăm copiii  cu respect pentru resurse și natură, ei dovedindu-se a fi cei mai receptivi și dornici ca acțiunile lor să provoace un bine în jurul lor. În acest scop , cu ocazia săptămânii  „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, se organizează ateliere de reciclare creativă, ajutându-i pe copii să prindă gustul meșteritului cu materiale reciclabile precum hâtie, pet-uri, creioane consumate…etc.
Este important ca noi să dăm un exemplu copiilor și să colectăm separat deșeurile fie că suntem la muncă, acasă sau la școală.
Haideți cu toții să ne unim forțele și să ajutăm școlile și grădinițele în această frumoasă campanie pentru a avea o Românie cât mai verde.

Să colectăm hârtia și pet-urile în centrele stabilite de Zibo și să salvăm astfel o pădure condamnată la moarte înainte de a se naște…să ne auto-educăm, apoi să îndrumăm copiii de mâine să respecte mediul înconjurător, să colecteze hârtia în loc să o arunce pe geamul mașinii sau al trenului, să acceptăm faptul că putem face totuși ceva în lumea aceasta care ne oferă șansa unui viitor și să facem ca acest viitor să fie verde, nu incolor, nu sumbru.
Alăturați-vă cu toții și haideți să ajutăm natura, să ajutăm școlile!!!

20 de comentarii:

  1. Foarte frumos, felicitari si mult succes.

    RăspundețiȘtergere
  2. Idei foarte bune tinind cont de situatia ecologica prezenta! Bravo si sa speram v-a fi si in practica! Bravo!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma bucur pentru initiativa , un lucru minunat !

    RăspundețiȘtergere
  4. Asa si trebuie sa se intample! Sa ajutam la reciclarea deseurilor, sa luam initiativa (din pacate, in mod repetat) pana totul devine ceva NORMAL.

    RăspundețiȘtergere
  5. Este o initiativa foarte frumoasa la care trebuie sa contribuim cu totii daca vrem sa traim intr-o lume nepoluata.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cu siguranta omul poarta cea mai mare vina pentru ceea ce se intampla in jurul lui.Daca oamul ar fi mai responsabil pentru actiunile lui,cu siguranta viata noastra ar fi diferita.Este o idee minunata sa reincepem reciclarea in scoli.

    RăspundețiȘtergere
  7. FELICITARI.CHIAR ESTE NEVOIE DE ASA CEVA..DOAR ASA VOM AVEA SI O VIATA MAI SANATOASA

    RăspundețiȘtergere
  8. Felicitari pentru initiativa...e foarte important ca cei mici sa stie despre reciclare, totul este pentru un viitor mai sanatos!

    RăspundețiȘtergere
  9. O initiativa laudabina din partea organizatorilor... Le doresc sa continue activitatile legate de reciclarea hartiei si de educate ecologica si in anii urmatori. Iar tie, Elena, felicitari pentru articol!

    RăspundețiȘtergere